La majoria de restriccions anti-Covid cauran a partir de divendres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Catalunya dirà adeu a la gran majoria de restriccions anti-Covid aquest cap de setmana. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar ahir en una compareixença el que es considera un pas “molt important” cap a la normalitat.

A partir de divendres s’acaben les restriccions d’aforament als àmbits de la cultura, l’esport i la restauració. On sí que es continuarà restringint el nombre de persones serà a les discoteques, on l’aforament continuarà essent del 70%, així com també als festivals de música i activitats musicals en interiors i amb el públic dret. En el cas d’esdeveniment esportius interiors es passarà del 70% al 80% de la capacitat.

Als bars i restaurants s’acaben les limitacions d’aforament, i es recupera el 100% de la capacitat, també a l’interior. D’aquesta manera, ja no hi haurà límit de comensals a les taules, i tampoc caldrà mantenir distància entre les taules. Els horaris d’obertura tornen a la normalitat, després que fins ara els locals hagin hagut de tancar a la 1 de la matinada.  

Els canvis entraran en vigor a partir d’aquest mateix divendres 15 d’octubre.

A la vegada, però, des del Govern es recorda que continuarà essent “fonamental” l’ús de la mascareta i la higiene de mans com a principals armes per combatre la pandèmia, conjuntament amb la vacunació.

Segons Aragonès, es tracta d’un “pas molt important” per recuperar el màxim possible la situació d’abans de la pandèmia, i que es pot fer gràcies a l’esforç col·lectiu i a una conseqüent millora de les dades epidemiològiques.

Tot i l’aixecada de totes aquestes restriccions, l’ús de la mascareta continuarà essent obligatori als mateixos espais que ara, és a dir, en espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres amb persones que no siguin convivents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics