URGENT

Palafolls tira endavant les ordenances fiscals del 2022

Compartiu aquesta història

El consistori celebrava ahir a la tarda la sessió ordinària del ple municipal, la corresponent al mes d’octubre. Com és habitual en aquesta època, el ple estava marcat pel debat i aprovació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals que s’aplicaran l’any vinent.

El punt va ser tractat a l’inici del ple, després que des del govern es demanés un canvi en l’ordre del dia per motius de salut de l’alcalde.

Tal i com ja havia avançat el mateix batlle aquesta setmana, l’executiu local ha tornat a mantenir congelats els impostos, taxes i preus públics que es gestionen des del consistori de cara a l’any vinent. En aquest sentit, sí que s’han aplicat canvis, sobretot pel que fa bonificacions provinents de la Diputació de Barcelona, canvis d’alguns marcs jurídics de taxes que no eren correctes i l’actualització i l’arrodoniment d’alguns preus. També s’ha unificat el termini per sol·licitar la majoria de bonificacions, que ara serà el 31 de desembre.

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, justifica la congelació davant la situació socioeconòmica actual derivada de la pandèmia.

La decisió de no aplicar més pressió fiscal a la ciutadania va ser ben rebuda pel PSC, que tot i així va criticar que no es deixés sense efecte la taxa de les terrasses per la restauració, argumentant que és un sector que ha patit especialment els efectes de la pandèmia i les seves restriccions.

Dolors Agüera és portaveu dels socialistes palafollencs.

El PSC també va proposar rebaixes en la taxa de residus al sector comercial, i va considerar que no calia aplicar una taxa per la col·locació de miralls panoràmics als usuaris de guals, que podrien no apostar-hi davant d’aquest nou impost.

Per la seva banda, la portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va ser breu i concisa en la seva resposta a l’exposició de la proposta d’ordenances, afirmant que hi votarien en contra.

Alemany va afirmar que no són les ordenances que aplicarien si les circumstàncies fossin unes altres. Sobre la rebaixa de les taxes a les terrasses proposada pel PSC, el govern va contestar que es podrien plantejar reduccions en tots els àmbits, no només a la restauració, però que això hauria de ser compatible amb la redacció del pressupost municipal, el qual afirma que va totalment lligat a les ordenances.

L’alcalde va afirmar que es vol intentar “que tothom pagui el que li correspon”, i esperar poder rebre algun ingrés extraordinari des d’àmbits supramunicipals per equilibrar el pressupost.

Les ordenances van aprovar-se amb els vots a favor del grup municipal d’ERC i els vots en contra del PSC i Palafolls en Comú.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics