Blanes renova el vot de vila del 1795 al Santuari del Vilar

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La ciutat veïna va tornar a celebrar de forma presencial ahir aquesta tradició centenària, després que l’any passat s’hagués d’impulsar una cerimònia híbrida per culpa de la pandèmia.

Al Santuari del Vilar, i amb l’assistència de públic, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, es va encarregar de renovar el vot de vila a l’altar del temple, acompanyat per regidors i regidores del consistori i membres de l’Obreria del Vilar.

Tal i com recorda l’Ajuntament de Blanes, el Vot de Vila se sol celebrar el darrer diumenge del mes d’octubre, però enguany es va decidir fer-ho coincidir amb Sant Rafel, el 24 d’octubre. De fet, afegeix el consistori, la cerimònia renovada ahir també es coneix com l’Aplec Votiu de Sant Rafel, perquè és el dia en què originàriament es va llegir el vot se celebrava Sant Rafel, la imatge del qual presideix un lateral de l’ermita.

Tal i com explica l’ajuntament, el Vot de Vila data del segle XVIII, i va ser instaurat pels devots de la Verge del Vilar davant la temença que Blanes fos envaïda per les tropes franceses. Els devots de la Mare de Déu del Vilar es van endur la imatge del Santuari a la Parròquia Santa Maria per protegir-la, i van prometre a la verge que, si els salvava de l’amenaça, assistirien de nou cada any al Vilar per renovar la prometença.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics