L’atur torna a pujar aquest octubre a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després que el mes de setembre deixés el primer registre d’increment de l’atur al nostre municipi després de més de mig any, el passat octubre ha tornat a registrar un augment de la desocupació al nostre municipi.

Segons les últimes dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat, Palafolls té ara 571 habitants en situació d’atur, 16 persones més que el mes anterior. La xifra, però, continua lluny dels pitjors registres de la desocupació arran de la pandèmia -per exemple, les 728 persones a l’atur que es registraven el gener d’enguany- i es manté en una situació similar a la de la tardor del 2019.

La pujada ha estat, de fet, la tònica general a la resta de l’Alt Maresme, on la desocupació també s’ha incrementat. A Malgrat de Mar l’atur puja novament per sobre els 1.100 habitants -1.119 en total-, després d’un augment de 57 persones, i a Tordera s’arriba al llindar dels 1.200 després que ara hi hagi 18 persones més en situació de desocupació.

A Pineda l’atur s’enfila de nou aquest octubre per sobre les 2.000 persones desocupades, amb un augment de 58 habitants més sense feina, i on es manté pràcticament invariable és a Santa Susanna, on es trenca aquesta tendència a l’alça i ara hi ha una persona menys en situació de desocupació -180 en total.

A la ciutat veïna de Blanes l’atur sí que ha crescut aquest octubre, igualment com a la majoria de municipis veïns, i ho fa amb 63 persones més en situació de recerca de feina, registrant un total actual de 2.748 habitants desocupats.

En el global de la comarca del Maresme, l’atur ha pujat però ho ha fet aquest cop de forma lleu -13 persones més respecte els setembre-, i la xifra total de persones en situació de desocupació és ara de 23.793.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics