Es posa en marxa la Unitat Trànsit de Girona per atendre les necessitats de les persones trans

Foto: CSMS
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Regió Sanitària Girona té en marxa des d’aquesta tardor una unitat multidisciplinària que té per objectiu atendre i acompanyar les persones trans en les seves necessitats, tant des d’una perspectiva mèdica, quirúrgica, psicològica i social. Els professionals d’aquesta unitat, anomenada Trànsit, també asseguraran els seus drets reproductius en igualtat de condicions que els drets establerts per a les persones no trans.

Segons informa la corporació, la unitat està formada per professionals de ginecologia, pediatria endocrinològica, endocrinologia, psicologia, treball social i llevadores. També s’incorporaran a l’equip professionals de medicina de família i, en cas de necessitat, d’altres especialitats com ara urologia, cirurgia plàstica, otorrinolaringologia, rehabilitació, etc.

La unitat és de referència a tota la Regió Sanitària de Girona, incloent l’Alt Maresme, i està ubicada al Centre de Salut Güell de Girona. La CSMS estima que la unitat atendrà entre 120 i 150 persones a l’any.

Segons afirma la CSMS, l’accés a la Unitat Trànsit de Girona podrà ser per derivació directa dels professionals de la medicina familiar i comunitària o dels pediatres d’atenció primària, com a resposta a la sol·licitud de la persona trans o dels pares o tutors legals quan aquesta sigui menor d’edat. En el cas de les persones adultes, també es pot fer directament sense haver de fer cap derivació, simplement demanant l’accés a la Unitat mitjançant un correu electrònic a transit.girona.ics@gencat.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics