S’inicia la vacunació contra la Covid-19 als infants de 5 a 11 anys

El Departament de Salut inicia avui dimecres la campanya de vacunació contra la Covid-19 adreçada als infants d’entre 5 i 11 anys.

A la nostra regió sanitària, la de Girona, la vacunació comença avui a l’Espai Mercat de Calella, un dels 9 punts de vacunació pediàtrica supramunicipal que s’han habilitat. La campanya arrenca a les 3 de la tarda i s’allargarà fins a les 7.

La vacunació del grup d’edat es fa amb cita prèvia, que es pot demanar al web vacunacovidsalut.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre un missatge SMS del mateix Departament de Salut.

Tal i com recorda la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la vacuna que s’administrarà als infants és la mateixa que la injectada en el cas dels adults, però la dosis serà d’un terç -de 10 micrograms- de la que s’administra als adolescents i adults -en aquest cas, 30 micrograms. La dosi és la mateixa per la mainada de 5 anys que per la de d’11 anys, i caldrà administrar dues dosis separades per 8 setmanes.

Blanes començarà a administrar les dosis de la vacuna aquest divendres, al punt de vacunació de Mas Enlaire, i al llarg d’aquests dies també iniciaran la vacunació la resta de punts de la Regió Sanitària gironina, com són Ripoll, Olot, pineda de Mar, Santa Coloma de Farners, Figueres i Palafrugell.

En paral·lel, l’estratègia de vacunació seguirà amb la vacunació de proximitat en diversos centres d’atenció primària per als infants inscrits a l’Àrea Bàsica de Salut corresponent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics