Nou repunt de contagis setmanals de Covid-19 a Palafolls, el més alt des del mes de juliol

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les últimes dades de nous casos positius de coronavirus setmanals al nostre municipi mostren un nou increment respecte la setmana anterior. En els últims 7 dies s’han registrat a Palafolls 67 nous casos de Covid-19, 16 més que els detectats la setmana anterior. La dada és la més alta des de la segona setmana de juliol, en plena cinquena onada, quan es va arribar al pic màxim de 87 casos confirmats amb test d’antígens o PCR.

L’augment de casos també continua registrant-se a les poblacions veïnes, com per exemple Malgrat de Mar, on en l’última setmana els nous positius s’han enfilat fins als 164, 30 més que els set dies anteriors. El mateix passa a Tordera, on en l’última setmana s’han detectat 155 nous positius, quan la setmana anterior en van ser 133. A Santa Susanna, els nous casos pràcticament es mantenen estancats, pujant de 31 a 34 en els últims set dies.

Amb tot, el nombre de pacients ingressats per Covid-19 als hospitals de la nostra zona continua a l’alça. Actualment, segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, hi ha 102 persones ingressades per coronavirus a l’Hospital Sant Jaume de Calella i a l’Hospital Comarcal de Blanes, 17 més que ara fa una setmana. D’altra banda, segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en l’última setmana, se situa en els 1.665 punts, mentre que l’RT és de l’1,19.

Pel que fa a la campanya de vacunació contra la Covid-19, Palafolls ja té almenys un 78% de la població amb la primera dosi, mentre que un 69% ha rebut la pauta completa.

Ahir es va complir un any de l’administració de la primera vacuna contra la Covid-19 a Catalunya, i dimarts vinent aquest aniversari es complirà al nostre municipi, on es van començar a administrar les primeres dosis al Geriàtric de Palafolls. En aquests 12 mesos, a més dels Centres d’Atenció Primària, s’han arribat a obrir més de 120 punts de vacunació i s’han administrat, fins avui, més de 13 milions de dosis, de les quals 1,4 milions s’han posat a la Regió Sanitària Girona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics