Els nous casos de Covid-19 setmanals a Palafolls registren un lleuger descens

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’última setmana de desembre a Palafolls ha suposat una disminució dels contagis detectats mitjançant prova PCR o test d’antígens. Segons les últimes dades de Salut, al nostre municipi s’han registrat 71 nous casos de Covid-19, 7 menys que la setmana anterior. Tot i així, continua essent una xifra molt alta en comparació als casos que es detectaven durant els mesos de setembre, octubre i novembre.

Als municipis propers, la situació és desigual. A Malgrat els casos setmanals de Covid-19 continuen enfilant-se, i ara ja s’ha arribat al pic màxim de 253 en els últims set dies. A Tordera, en canvi, els nous positius detectats s’han estancat i la xifra es manté pràcticament invariable -186 actualment i 185 la setmana anterior. A Santa Susanna la tendència és a la baixa, i en els últims set dies els nous casos de coronavirus han baixat dels 42 als 36.

D’altra banda, el nombre de pacients ingressats als hospitals de la nostra zona continua a l’alça. Si dijous passat es registrava una davallada als centres de Blanes i Calella, les últimes dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva mostren com la xifra puja fins als 107 pacients, 5 més que ara fa una setmana. A la vegada, i tenint en compte tots els centres de la corporació sanitària, actualment hi ha 53 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 3.041 punts i l’RT és de l’1,47.

Les dades de la campanya de vacunació contra la Covid-19 mostren com Palafolls té prop d’un 79% de la població vacunada amb almenys la primera dosi, així com prop d’un 70% amb la pauta completa.

Justament avui dimarts es compleix un any de l’administració de la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a Palafolls; va ser al Geriàtric Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics