URGENT

Palafolls amplia fins a 9 els contenidors de recollida de roba i calçat

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament i la Fundació Humana han signat un conveni per regularitzar la recollida de residus tèxtils al nostre municipi. A l’igual que els envasos, el vidre o el paper tenen un contenidor específic per ajudar al reciclatge, la roba i el calçat també pot tenir una segona vida i per fer-ho cal reciclar-lo a part.

Es calcula que el 90% de la roba encara es llença al contenidor de rebuig. Per revertir aquesta dada, a Palafolls, s’ha decidit instal·lar 3 nous contenidors de reciclatge tèxtil. D’aquesta manera s’arriba ja als 9 contenidors repartits al nostre poble amb els que es preveu superar els més de 21.600 kg de roba recuperats l’any passat a Palafolls.

De fet, com destaca Helio López, tècnic de Medi AMbient de Palafolls, humana recull roba al nostre municipi des del 2017 i ara s’amplien els contenidors per aconseguir augmentar la separació d’aquest residu.

Humana calcula que gairebé el 60% del tèxtil recollit es pot reutilitzar ja sigui mitjançant les botigues de moda sostenible d’Humana o exportant-la a l’Àfrica per fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.

Un 32% es pot reciclar venent la roba a empreses de reciclatge per a què elaborin productes com mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció.

La resta no és aprofitable i es gestiona com a residu no recuperable.

Donant una segona vida a la roba que ja no s’utilitza es redueixen les emissions de CO2 i es generen llocs de treball. Humana assegura que es crea un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. 

A més, els recursos que se n’obtenen, es destinen principalment als programes de desenvolupament que la fundació du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. 

On són els 9 contenidors

  1. (nou)Avinguda Costa Brava amb C/ Salvador Espriu
  2. (nou)Avinguda Pau Casals amb C/ Girona
  3. (nou)Avinguda Burgada amb C/ Mas Pinell (Palauet)
  4. Plaça Saló de Mas Pedrer, 11
  5. Avinguda Pau Casals, 9
  6. C/ Mas Pinell, 90
  7. Avinguda Ítaca, 1
  8. Avinguda del Mar, 45
  9. C/ Sant Genís, 24

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics