URGENT

Malgrat, Blanes, Pineda i Calella revaliden les seves banderes blaves

Compartiu aquesta història

Al voltant de Palafolls, en menys de 20 quilòmetres, els palafollencs podem gaudir d’una desena de platges amb bandera blava aquest estiu.

Ahir van conèixer la decisió del  jurat internacional de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor que cada any guardona les millors platges del litoral català. 

Les platges més properes on onejaran banderes blaves aquest estiu són les  del centre i la de l’Astillero de Malgrat de Mar. La localitat veïna ha revalidat, doncs,  les dues platges que fa anys que obtenen aquest reconeixement. La del Centre és el 24è any consecutiu que la lluirà, mentre que la de l’Astillero ho fa per 10è estiu.

Pineda manté les dues platges amb bandera blava; la dels Pescadors i la de la Riera, mentre que a Calella onejarà a la platja Garbí. 

Pel que fa a la Selva Marítima, Blanes ha revalidat la bandera blava per  S’Abanell, Sant Francesc i la del centre de Blanes, les tres platges principals de la ciutat; mentre que Lloret n’ha aconseguit 4. Una més que l’any passat. Són per la Cala Canyelles, Sa Boadella i Santa Cristina i enguany s’ha recuperat la que tradicionalment onejava a la platja de Lloret centre i que l’any passat s’havia perdut.

El jurat de l’associació que atorga els distintius avalua les condicions higièniques,  de seguretat, l’accés lliure, l’atenció a persones amb discapacitat i el compliment de la legislació entre d’altres. Es tracta d’un sistema de certificació de qualitat ambiental gestionat per la Fundació per a l’Educació Ambiental.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics