URGENT

La Flama del Canigó 2023 arriba a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, Palafolls tornarà a rebre la Flama del Canigó. L’organització de l’esdeveniment, que enguany se celebra per cinquena vegada, és a càrrec de l’ANC, La Roda i La Puput que comptaran amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafolls. 

Com és tradicional la flama serà l’encarregada d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan i donar el tret de sortida de les festes. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor i unitat entre els territoris de parla catalana. Ho explica el president de La Roda de Palafolls, Xavier Salicrú. 

Segons s’ha previst, la flama arribarà al nostre municipi a les 19:00 h a la plaça de les Valls d’Ax. Els mateixos membres de les entitats que organitzen la celebració seran els encarregats d’anar a buscar-la a Malgrat de Mar, municipi que actua com a centre de distribució de la zona. 

La Colla dels Diablesfolls serà l’encarregada de rebre a la comissió i d’anunciar l’arribada de la flama a Palafolls amb una tabalada. Un cop sigui al municipi, es durà a terme l’entrega simbòlica de la flama a l’alcalde de la vila, Francesc Alemany, en nom de tots els palafollencs i palafollenques i s’encendrà en un peveter. 

Mentrestant, es portarà a terme la tradicional lectura del manifest que enguany ha estat elaborat per l’autor Lluís Puig i que es llegeix arreu dels municipis catalans, a càrrec d’algú dels membres de les entitats. Posteriorment, la Cobla de Palafolls tocarà unes sardanes abans que tots els assistents puguin gaudir d’un bocí de coca i una copa de cava.  

La Flama del Canigó és una festivitat celebrada tradicionalment arreu dels Països Catalans i que té com a objectiu transmetre un missatge de germanor. La matinada del 22 al 23 de juny, la Flama es renova al cim del Canigó, al Pirineu Català. Des d’allà, centenars de voluntaris la transporten arreu del territori per tal de calar foc a les fogueres durant la nit més curta de l’any. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics