URGENT

Alerta del Procicat per calor molt intensa i generalitzada

Compartiu aquesta història

Protecció Civil va arribar ahir l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor intensa durant la jornada d’avui de forma generalitzada a tota Catalunya. Segons indiquen des del Servei Meteorològic de Catalunya, durant el matí d’avui és molt elevada la probabilitat que les temperatures extremes es puguin superar, sobretot a la meitat nord de Catalunya, i amb menys probabilitat al prelitoral i litoral central i sud.

Les previsions apunten que les comarques de Girona seran les que viuran el pic de calor més intens, i es podran superar puntualment els 44ºC. A les comarques de Lleida i Catalunya Central es podrà arribar als 42 i 43ºC; al Pirineu als 40º; al prelitoral entre 36 i 40º; i al litoral entre 32 i 35º. Demà dimecres es mantindrà la calor intensa a la tarda, però amb menys afectació. 

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que habilitin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari i que es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. En aquest sentit, l’Ajuntament de Palafolls ha posat a disposició de la ciutadania com a refugis climàtics la Biblioteca Enric Miralles de 10h a 13:30h i de 16h a 20h, i el Teatre de 16h a 20h.

El Departament de Salut ha recordat alguns dels consells davant la calor. Entre altres, recorden que cal hidratar-se molt sovint; cal evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació; i, per les persones amb mascota, recorden que el millor és passejar-la en les hores més fresques, assegurar que tingui força aigua a l’abast durant el dia i que estigui a l’ombra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics