Blanes retirarà 13 palmeres malmeses per l’escarabat morrut

Foto: Ajuntament de Blanes

El mes de setembre, la Fundació Aspronis, que és qui s’encarrega de l’arbrat i l’enjardinament públic, va redactar un informe a petició del consistori on s’avaluava el risc dels diferents exemplars de la ciutat. La intenció principal de l’estudi era saber si les condicions climàtiques extremes de calor i sequera havien afectat a la vegetació, sumades a l’acció de l’escarabat morrut. 

Un cop realitzades les observacions de les palmeres municipals i recollida tota la informació, s’han fet dues recomanacions principals. La primera d’elles realitzar revisions periòdiques i els tractaments necessaris per combatre l’escarabat morrut. I, la segona, retirar totes les palmeres datileres que presentin alguna alteració considerable, en aquest cas, són 13 les que es troben en aquesta situació. 

Tal com indiquen des de l’Ajuntament de Blanes, el Departament de Medi Ambient ha previst que properament es plantin altres espècies a mesura que es vagin retirant les palmeres malmeses. La majoria de palmeres que s’han de retirar estan concentrades al Passeig de S’Abanell, tot i que també n’hi ha en d’altres indrets.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics