URGENT

Ja es poden demanar les bonificacions per a les taxes del 2024

Compartiu aquesta història

El Ple municipal va aprovar la passada setmana, de forma provisional, les ordenances fiscals pel proper any. Això implica que també s’han aprovat les diferents bonificacions a les taxes i impostos locals.

A grans trets, existeixen bonificacions per a tres impostos i taxes municipals; per l’IBI, l’impost de vehicles i per a la taxa d’escombraries.

Pel que fa a  l’Impost de Bens Immobles existeixen bonificacions per a famílies monoparentals o nombroses, que poden arribar al 80% de l’import del rebut segons el valor cadastral de l’habitatge, però també poden veure reduit aquest rebut municipal els habitatges destinats a protecció oficial o per aquells immobles que acreditin tenir sistemes d’aprofitament de l’energia solar.

També els vehicles híbrids o elèctrics es poden beneficiar d’una reducció de l’impost de circulació.

Totes aquestes bonificacions es poden demanar abans de finals d’any ja sigui telemàticament o a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament o a la de Recaptació de la Diputació de Barcelona. Per demanar-les cal presentar diferent documentació pel que es recomana no esperar a últim moment per fer aquestes gestions ja que coincideixen amb  les festes de Nadal.

Igualment, també ja es poden demanar les bonificacions per a la taxa d’escombraries de l’any vinent en casos de pensionistes o jubilats amb ingressos baixos, famílies amb risc d’exclusió o per a aquelles que tinguin la condició de nombroses o monoparental. Igualment, aquelles llars que fan compostatge a casa també tenen l’opció de reduir-se l’impost de les escombraries.

En el cas de la taxa d’escombraries, el període de sol·licituds és més ampli i es pot presentar la documentació fins a finals de febrer de l’any vinent.

Bonificacions que es poden demanar abans del 31 desembre

IBI:

– Bonificació de l’IBI per a famílies nombroses i monoparentals
– Bonificació de l’IBI per habitatges amb sistemes d’energia solar o aprofitament tèrmic (instal·lacions solars tèrmiques i instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum)
– Bonificació de l’IBI per habitatges d’ús residencial destinats al lloguer amb renda limitada
– Bonificació de l’IBI per a immobles d’empreses d’urbanització, construcció o promoció que no figurin entre els béns del seu immobilitzat
– Bonificació de l’IBI per a immobles de protecció oficial
– Bonificació de l’IBI per activitats d’especial interès o utilitat municipal (actes socials, culturals, històrics, artístics o de foment de l’ocupació)

Impost de vehicles:

– Bonificació per l’ús de vehicles híbrids o elèctrics

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics