L’Ajuntament posa en marxa una bústia on poder denunciar mala praxis

Compartiu aquesta història

La bústia ètica, a la que es pot accedir a través del web palafolls.cat, és un canal segur, confidencial i anònim on poder denunciar conductes irregulars contràries a llei i a les pautes ètiques de conducta.

Aquesta bústia neix amb l’objectiu d’enfortir la integritat i afavorir la cultura ètica i de compliment normatiu de l’administració municipal, així com entre el personal públic i els càrrecs electes.

En aquest sentit, la bústia permet comunicar-se amb l’Ajuntament per denunciar fets per ajudin a prevenir o descobrir infraccions, casos de frau i corrupció i altres conductes que lesionen greument l’interès públic. Ho fa, a més, seguint la normativa europea que estableix unes normes mínimes comunes per protegir les persones que denunciïn. 

De fet, es garanteix en tot moment la confidencialitat. La persona que fa la comunicació té dret a la protecció eficaç de la seva identitat, i fins i tot pot fer la denúncia anònimament.

Accedint a l’espai destinat expressament per aquestes comunicacions, es pot fer una descripció d’allò que es vol denunciar o posar en avís a l’administració local i, si és el cas, adjuntar imatges o documents que acreditin aquesta infracció.

No és un canal de queixes o suggeriments, sinó una via per denunciar casos de mala praxis en l’exercici de les funcions del consistori o els seus treballadors o càrrecs polítics. 

Per a queixes o suggeriments el consistori ja té habilitats altres mecanismes de comunicació igualment al web municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.