El pressupost ordinari pel 2024 s’apuja prop d’un 5%

Compartiu aquesta història

El ple d’anit a l’Ajuntament va servir, entre d’altres, per aprovar un pressupost de 11.215.000€ pel proper any. Es va aprovar amb la mateixa fòrmula que es van aprovar les ordenances; amb l’abstenció de Palafolls Som, que permet al govern sumar la majoria suficient per tirar endavant la proposta. Aquests 11.2M€són sols del pressupost ordinari, és a dir aquell que s’utilitza pel funcionament habitual del consistori i els seus serveis i sense incloure-hi les inversions, que s’aprovaran en el proper ple.

Aquest pressupost ordinari de 11.2M€ suposa un increment de prop del 5% respecte el pressupost aprovat per aquest any.

Tot i que no es va detallar en la sessió d’ahir, Ràdio Palafolls ha tingut accés al document aprovat on destaquen una reducció del 90% de la partida destinada a pagar el deute del consistori. Això es diu que en aquest exercici, aprofitant el romanent existent, s’aixugarà el deute a llarg termini del consistori, que passarà gairebé net a l’any vinent.

També baixa en prop d’un 6% el pressupost destinat a l’assistència social, mentre que puja Promoció Econòmica, el funcionament de les escoles o cultura i festes.

Pràcticament la meitat d’aquests 11.2M€ serviran per pagar els sous dels treballadors, mentre que l’altre meitat seran per mantenir els serveis del consistori i el manteniment d’instal·lacions.

Per tot plegat, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, parla d’un pressupost equilibrat i garantista, però sense marge de maniobra.

Els socialistes, que van votar-hi en contra, van lamentar que el govern no els hagi tingut en compte i no s’hagin reunit amb ells per explicar o negociar la proposta. Consideren que és un pressupost de subsistència, sense inversions, ja que no hi ha diners per invertir. Segons Martí Victòria, són uns pressupostos per estar preocupats.

Palafolls Som va defensar l’acord assolit amb el govern, recordant que la negociació és l’instrument polític per assolir els objectius marcats en la campanya. Mónica Armada, la seva portaveu a l’Ajuntament, va defensar l’abstenció del seu grup argumentant que hi ha moltes coses del nou pressupost que no li agraden, però que en canvi, el govern municipal havia accedit a alguna de les reivindicacions de la seva formació.

Per exemple, s’ha retallat en 15.000€ la partida prevista pel festival FEM Palafolls, s’han retirat les subvencions a algunes entitats o s’ha augmentat la dotació per actuacions de dinamització del comerç.

En el proper ple ordinari, previst pel 21 de desembre, es preveu aprovar el pressupost d’inversions que es podran fer al territori. Unes inversions que provindran dels diners que ha deixat la venda d’Escolor i de subvencions que es rebin d’altres administracions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.