URGENT

En marxa el nou pipican de Sant Lluís i tot a punt per finalitzar el de Santa Maria

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls ha obert ja el tancat per a gossos que s’han instal·lat a la plaça de la Fassola de Sant Lluís i està a punt de fer el mateix amb el del Pla de la Sorra de Santa Maria. Es tracta de dos espais situats en dues places del nostre municipi on els animals poden estar lliurement i córrer deslligats.

Aquests dos  nous espais de lleure per gossos se sumen al que ja fa anys que funciona a la zona del Gorg dels Cans, a tocar del riu, i que és usat per molts propietaris d’animals, fins i tot de fora del nostre municipi. El regidor de benestar animal i medi ambient, Aleix Freixa, explica que aquests espais volen resoldre la convivència dels animals de companyia en espais destinats a infants.

A partir d’ara, els gossos només podran estar deslligats en aquests espais delimitats.

Amb la posada en marxa d’aquests nous espais, l’Ajuntament vol, no només millorar la convivència amb els animals, sinó també millorar la salubritat d’alguns espais públics, especialment les places on acostumen a jugar els infants. És habitual veure animals fent deposicions en aquests espais públics. Amb l’entrada en funcionament d’aquests pipicans, la policia estarà més atenta per evitar que els animals vagin deslligats fora dels tancats habilitats.

Justament, els nous espais de lleure s’han situat a la Fassola i al Pla de la Sorra que són dos indrets on s’ha detectat aquest tipus de problemàtica de salubritat i de convivència.

Freixa anuncia que si la solució funciona, es podria replicar amb nous espais similars en d’altres punts de Palafolls.

Els nous tancats són més petits que el del Gorg dels Cans, tenen entorn d’uns 200m2, però mantenen la mateixa estructura i material de construcció; tancat metàl·lic reixat de color verd. Aquesta és una actuació que s’ha dut a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics