L’Ajuntament aprova un pla d’inversions plurianual amb prop de 2.5M€

Compartiu aquesta història

Lluny d’aprovar un pressupost específic per aquest proper any, l’Ajuntament de Palafolls va aprovar la passada setmana un pla d’inversió plurianual que dibuixa quines seran les inversions en els propers 3 anys al nostre municipi.

Un dibuix que és possible gràcies als diners que ha deixat la venda de l’antiga fàbrica Escolor i que han deixat uns 4M€ per poder destinar a inversions.

En aquest sentit 1.4M€ ja estan destinats a la promoció dels propers pisos de protecció oficial de Palafolls i els altres 2.5M€ són els que el govern ha decidit distribuir en diferents inversions per als propers anys.

Unes inversions que l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha classificat en 4 grans grups.

A partir d’aquí hi ha tot un llistat d’actuacions previstes per aquest proper 2024 com per exemple la compra d’una zona verda a tocar de la biblioteca, per valor d’uns 700.000€ , la il·Luminació de les pistes d’atletisme i la substitució de la coberta del Figuerassa Arena, amb 100.000€, o els 30.000€ previstos per millorar la climatització de la Llar d’Infants municipal.

Més enllà del proper any hi ha un llistat d’actuacions pels propers exercicis. Per exemple, s’inclou l’adequació de la carretera d’accés a Sant Genís, e  canvi de la xarxa d’aigua en baixa a Ciutat Jardí, la reforma del Forroll, tant a l’interior com a la plaça exterior, una nova pista esportiva a Santa Maria o un pla de supressió de barreres arquitectòniques a les voreres de Palafolls.

Totes aquestes actuacions comptaran amb el finançament propi provinent de la venda d’Escolor, pèro també s’espera poder-hi sumar aportacions supramunicipals, ja sigui amb aportacions de la Generalitat o de la Diputació de Barcelona, amb tot un seguit d’ajudes i aportacions que són regulars com el PUOSC o el Pla General d’Inversions.

Aquest full de ruta d’inversions es va acprovar amb el vot a favor del govern municipal i l’abstenció de l’oposició.

Martí Victòria, que actuava com a portaveu del PSC, va qualificar el llistat d’inversions de complet, tot i que assegura que hi trobava a faltar algunes actuacions. El socialista va anunciar que estaran atents al compliment d’aquest pla d’inversions que ha qualificat d’ambiciós.

Per la seva banda, Palafolls Som, va recordar que el llistat proposat pel govern local incloia algunes actuacions que ja havien estat pactades amb la formació anteriorment, tot i que reconeix que n’hi ha d’altres que la formació hagués plantejat diferent. Mònica Armada és la portaveu de Palafolls Som.

Aquest llistat, que podreu trobar al nostre web, es va aprovar en l’última sessió plenària de l’Ajuntament de Palafolls per aquest 2023.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.