URGENT

A principis d’any començaran els treballs de rehabilitació del Castell de Palafolls

Compartiu aquesta història

Passades les festes nadalenques està previst que comencin les prospeccions arqueològiques a l’entrada del recinte sobirà del Castell de Palafolls. Mai abans s’havia fet un estudi per saber que amaga aquest espai interior de la fortalesa palafollenca. El regidor de patrimoni, Aleix Freixa, reconeix que hi ha expectatives sobre les possibles troballes que es puguin donar en aquesta part que mai abans ha estat excavada arqueològicament.

Amb aquests treballs de prospecció començaran les primeres tasques de rehabilitació del Castell de Palafolls que tenen per objectiu consolidar les estructures perimetrals en dos punts principals. La primera actuació s’enfoncarà a les parets sud i est, les de l’entrada principal al recinte el més antic del castell, i tot el mur  que mira cap a Palafolls. També s’actuarà en un mur del recinte jussà, o pati d’armes.

Se segelleran fissures, es farà el rejuntat de les pedres amb morter de calç, s’eliminará vegetació de les parets i també es preveu aixecar petits murs de seguretat, respectant la tipologia constructiva original en diferents punts, com ara al mirador de sobre l’ermita.

Aquests treballs obligaran a tancar el castell almenys uns 6 mesos, pel que no es podrà accedir de nou a la fortalesa fins l’estiu.

Es la primera fase del gran projecte de rehabilitació de la fortalesa  que s’anirà implementant poc a poc seguint el Pla director del Castell. 

El cost previst per aquesta intervenció és de 250.000€ i anirà a càrrec de l’empresa Catarqueolegs de Manresa.

El consistori compta amb el suport econòmic de la Diputació, amb 200.000€ i està a l’espera de la resolució d’un ajut estatal en el que l’Ajuntament ha demanat entorn a 3 milions d’euros pel Castell.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics