URGENT

Els Fesolets de Malgrat posa en marxa una prova pilot contra el malbaratament alimentari

Compartiu aquesta història

Aquest curs 2023-2024, la Llar d’Infants Municipal de Malgrat de Mar, Els Fesolets, durà a terme una prova pilot amb l’objectiu principal de combatre el malbaratament alimentari i promoure el consum i la producció responsable. 

La primera fase d’aquesta prova es posarà en marxa al llarg d’aquest curs i consistirà a pesar els aliments que es desaprofitin en els diferents menús escolars per detectar quines són les parts comestibles que queden en mal estat, que han caducat o que no s’han consumit un cop s’han cuinat. 

Un cop es detectin i es concreti el malbaratament que es produeix en el centre infantil, Cavall de Cartró, que és l’empresa que gestiona la llar d’infants, crearà un pla personalitzat contra el malbaratament alimentari on s’establiran les accions correctores i preventives per reduir-lo.

Amb l’anàlisi dels resultats que s’obtinguin, es plantejarà el Pla de Prevenció de Malbaratament Alimentari amb les accions a seguir per disminuir la quantitat d’aliments desaprofitats. Des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, indiquen que aquesta iniciativa s’inclou dins el Pla de Prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari de la Generalitat de Catalunya. Aquest busca reduir el menjar que es llença a la meitat de cara al 2030.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics