URGENT

Veïns del Pla de la Sorra demanen que es traslladi el nou tancat per gossos

Compartiu aquesta història

Tot just fa unes setmanes que s’han instal·lat dos nous espais lúdics per a gossos; un al barri de Sant Lluís i l’altra a Santa Maria.

Tot just uns dies després d’haver-se instal·lat, una 50a de veïns de la zona del Pla de la Sorra, on s’ha instal·lat el tancat a Santa Maria, han presentat un escrit de queixa a l’Ajuntament de Palafolls demanant que es canvii d’ubicació aquest espai per a gossos.

Els veïns, consultats per Ràdio Palafolls, al·legant que l’actual ubicació no és l’espai ideal per aquest tipus d’instal·lació. El pipican es troba al bell mig d’un espai infantil, amb grunxadors i d’altres elements lúdics per a nens i nenes. De fet, hi ha una senyal prohibint la presència de gossos en aquest espai infantil.  També expliquen que aquest tancat per a gossos es troba molt a prop dels habitatges pel que asseguren que a l’estiu els veïns hauran de suportar problemes de sorolls i lladrucs.

Expliquen que, a diferència del pipican de Sant Lluís, l’Ajuntament no ha consultat als veïns quina seria l’ubicació del de Santa Maria, i expliquen que hi ha altres indrets més adequats per instal·lar aquest tancat sense afectar als veïns o a un parc infantil.

Creuen, a més, que el tancat per a gossos, d’uns 200m2,  no reuneix les condicions òptimes per a aquest tipus d’instal·lació. Expliquen que aquests pipicans, més petits que el del Gorg dels Cans, no té doble porta de seguretat per evitar que s’escapin gossos i que, a més, no té una paperera on llençar les deposicions dels animals i que tampoc té una font d’aigua.

Per tot plegat els veïns demanen una reunió amb l’Ajuntament per traslladar les seves queixes i demanar que es canvii el pipican de situació. També volen que s’incrementi la vigilància per obligar als propietaris de gossos a recollir els seus excrements.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics