Les entitats naturalistes es mostren preocupades per la pèrdua de relictes a la plana al·luvial de la Tordera

Compartiu aquesta història

Les infraestructures que es construeixen al costat dels rius i l’activitat intensiva que s’hi fa està posant en perill moltes espècies i hàbitats a la zona de la Tordera. Aquesta situació, tal com indiquen des de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, acaba afectant al sistema fluvial del riu.

I, és que, tot i que s’estan fent accions per protegir la llera del riu, si no es protegeix l’espai adjacent, les espècies que hi ha no es podran seguir desenvolupant. Així ho ha indicat Arnau Tolrà, un dels membres de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera. 

Tolrà detalla que cal que la població sigui conscient de la importància d’aquests espais i que és molt necessària la seva protecció. És per això que reitera la necessitat de dedicar-hi esforços de conservació. A banda de fer conegudes aquestes zones, entre altres, per la seva vàlua ecològica. 

Finalment, Tolrà detalla que des de l’associació, juntament amb la Salvaguarda del Montseny i altres grups naturalistes, s’ha parlat amb les administracions locals per tal de buscar una solució a aquesta problemàtica. Malgrat tot, confessen que és complicat acabar amb el problema perquè són zones privades i pel mig hi ha interessos econòmics i d’altres tipus que no els permeten arribar a un acord.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.