URGENT

Palafolls estudia transformar els seus parcs i jardins per no gastar tanta aigua

Compartiu aquesta història

Una de les primeres mesures que s’han pres en l’actual episodi de sequera és deixar de regar els parcs i jardins públics. A Palafolls, amb desenes de parcs i espais verds repartits pel poble, ha suposat  veure el deteriorament especialment dels parcs amb gespa, que s’ha assecat i desaparegut en la majoria de casos. 

En el disseny dels parcs i jardins municipals mai s’ha tingut en compte la implantació d’espècies d’arbres, plantes o arbustos sostenibles i que  resistents a episodis de falta d’aigua com l’actual.

Justament el consistori ja ha demanat el suport de la Diputació per estudiar com han de ser els espais verds dels parcs i jardins de Palafolls per tal de fer-los més sostenibles i més resistents a les altes temperatures i a la manca d’aigua.

Ho ha explicat el regidor de parcs i jardins de Palafolls, Aleix Freixa a l’Assumptes Interns de Ràdio Palafolls.

Ara el consistori preveu que aquestes zones de gespa, especialment al centre, es canviïn per grama, una espècie d’aspecte similar molt més resistent a les altes temperatures i que necessita menys aigua.

La sequera també fa augmentar el risc d’incendi als boscos de Palafolls. És per això que Freixa, que també és regidor de medi ambient, ha anunciat que les franges perimetrals, que fins ara es feien de manera alterna a les urbanitzacions del poble, enguany es faran totes les franges alhora per augmentar la seguretat.

Totes les urbanitzacions i nuclis poblacionals de Palafolls, entre ells els  barris de Santa Maria i Sant Lluís, tenen la seva franja que separa la part habitada dels boscos per tal que funcionin de tallafoc en cas d’incendi.

A l’entrevista Freixa també va anunciar l’inici d’una campanya de civisme en la tinença d’animals de companyia amb una primera part informativa i una segona de sancionadora a qui no respecti les normes de l’ús de mascotes a la via pública.

També preveu  obrir una convocatòria per sol·licitar un dels 55 horts urbans existents a Sant Genís i que segons el regidor, només la meitat estan ocupats actualment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics