Acció Social de Malgrat de Mar busca aconseguir més recursos abans d’arribar als 20.000 habitants

Compartiu aquesta història

Actualment, els serveis socials municipals de Malgrat de Mar depenen del Consell Comarcal del Maresme. Aquest fet, tenint en compte que hi ha 24 municipis més que també hi depenen, dificulta l’accés de tots els usuaris dels serveis socials, tant per el desplaçament fins a Mataró, com per la manca de recursos humans. 

Al Maresme, els municipis de més de 20.000 habitants són una Àrea Bàsica Social independent. Malgrat té 19.539 habitants, 4.370 d’aquests són persones majors de 65 anys i 700 són majors de 85, és per això que la Regidoria de Serveis Socials, està treballant per aconseguir ser nomenada Àrea Bàsica Social independent abans d’arribar a aquesta xifra d’habitants. 

A més, segons l’estudi ‘Malgrat, vila amiga de les persones grans’ que es va elaborar el 2021 amb el suport de la Diputació de Barcelona, el municipi té un alt índex d’envelliment i de sobreenvelliment. Les dades mostren que aquests índex són superiors a la mitjana de la nostra comarca i també, a la de l’àrea de Barcelona. 

En aquests moments, serveis socials de Malgrat té 1.300 expedients actius de dependència del Programa individual d’atenció. Aquest nombre creix progressivament cada any i són més les famílies amb menors en situació de risc greu i molt greu. Tal com indiquen des del consistori veí, aquestes situacions requereixen una atenció intensiva i continua que no es possible dur a terme en l’actualitat. 

Entre algunes de les accions que s’estan duent a terme, dijous passat al matí el regidor d’acció social, i tercer tinent d’Alcaldessa’ Jofre Serret, es va reunir amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, per dotar els serveis socials de malgrat més recursos abans d’arribar als 20.000 habitants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.