URGENT

Es preveu que la campanya de prevenció d’incendis s’avanci de nou

Compartiu aquesta història

Habitualment, la campanya forestal començava la primera quinzena de juny i s’estenia fins a la segona quinzena de setembre. Enguany, però, i tal com va succeir l’any passat, es preveu que s’avanci en el temps.

Els diversos canvis en la climatologia com l’allargament de la temporada de calor, més la situació de sequera actual, entre altres, són els que han provocat que els cossos de prevenció i protecció d’incendis a Catalunya estiguin en alerta pel que pugui passar. 

En aquest sentit, Joan Aldrufeu, president del cos d’ADF de l’Alt Maresme, detalla que la situació a la nostra zona no és crítica, però que sí que s’ha de vigilar. En el nostre cas, les pluges de fa dues setmanes han ajudat al bosc maresmenc, tot i que segueix havent un cert grau de risc d’incendi.  

Actualment, tot i que encara no ha començat la nova campanya, des dels cossos de prevenció i protecció d’incendis ja s’han comenát a fer les tasques habituals entre la ciutadania i als boscos de la comarca. D’aquesta manera, busquen minimitzar els possibles efectes d’un incendi a la zona. A banda, Aldrufeu detalla que la Diputació també ha començat a fer tasques de prevenció en els diferents municipis de l’àrea de Barcelona.

Tot i que encara no hi ha una data concreta, Aldrufeu confirma que la campanya s’avançarà perquè la situació a Catalunya no és la més favorable. Al Maresme, però, reitera que els boscos no estan en una situació de perill tan considerable com a altre comarques. 

Pe que fa als recursos del grup de voluntariat, Joan Aldrufeu afegeix que actualment continuen tenint pocs recursos i que alguns d’aquests estan antiquats. Malgrat tot, asseguren que el servei que fan a la ciutadania, de moment, està cobert. Tot i això, segueixen reclamant ajudes i subvencions per poder millorar la tasca que fan per prevenir incendis i altres desastres mediambientals a la nostra comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics