URGENT

Palafolls gasta més aigua al gener que al desembre

Compartiu aquesta història

Tot i les crides a restringir el consum d’aigua potable dabant l’episodi de sequera severa que viu el país, les dades ofertes per l’Agència Catalana de l’Aigua marquen que de nou el nostre municipi ha gastat més del permés. 

Al gener, de mitjana, cada palafollenc ha gastat al dia 236 litres, una quinzena de litres més del permès. El més sorprenent, però, és que tot i la campanya de conscienciació i  les crides a l’estalvi d’aigua, els palafollencs han gastat més aigua que al mes de desembre, quan la xifra mitjana era de 232 litres.

Palafolls encadena així el tercer mes consecutiu per sobre del llindar màxim permès marcat per a tots els municipis en els 210 litres per habitant i dia.

A Palafolls aquest màxim s’ha retocat, per les seves característiques, i es situa als 214 litres,  una xifra que igualment està molt per sota del consum actual.

Palafolls ha recorregut la sanció de prop de 4.000€ que li ha imposat l’ACA per sobrepassar el consum el passat mes de setembre. El consistori demana a l’ACA que distingeixi el consum domèstic d’aigua del que fan les indústries. l’Ajuntament creu que així es podrien deslliurar de les sancions. De moment només ha arribat la de setembre, però s’espera que també arribin les de novembre, desembre i gener.

Malgrat ha aconseguit passar dels 231 litres per habitant i dia consumits al desembre als 181 aquest gener, una reducció del 20% que li permet estar per sota del màxim permès. Blanes també està per sota del llindar amb 163 litres, mentre que Tordera, amb 254 litres i Santa Susanna amb 463, estan molt per sobre del màxim permés en aquesta estadi de la sequera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics