URGENT

L’Ajuntament publica un estudi de viabilitat del bar del casal d’avis

Compartiu aquesta història

El consistori ha publicat al seu perfil del contractant un estudi de viabilitat econòmica i financera sobre la gestió del bar del casal de jubilats del centre de Palafolls. 

L’objectiu d’aquest informe és facilitar una projecció de costos i ingressos als possibles interessats en gestionar aquest espai. 

Una gestió que va més enllà del bar, ja que el concessionari també s’ha de comprometre al manteniment i la neteja del local, les instal·lacions i l’equipament. L’estudi també contempla la despesa en els subministraments i en la contractació del personal necessari per l’exercici de l’activitat. Ho explica Marta Alabart, regidora de gent gran de Palafolls.

En aquest estudi es valora que el bar necessita una inversió inicial de 8.500€ en equipar el local de la maquinària i l’utillatge necessari. També analitza la contractació de 4 persones (un cuiner i un ajudant de cuina així com un cambrer i un ajudant), amb un cost d’uns 86.000€.

En subministraments es calcula uns 15.000€ anuals, el mateix que per a manteniment neteja, extintors o bogaderia.

A tot plegat cal sumar-hi altres despeses, com el cànon d’explotació de 9.000€ que cobra l’Ajuntament.

En base a aquestes previsions, a les projeccions d’ingressos, l’estudi marca tres escenaris. En el més pessimista, els 4 anys d’explotació del bar comportarien uns 29.000€ de beneficis. En el més optimista, els 4 anys es tancarien amb uns 270.000€ nets

En un escenari base, l’estudi de viabilitat redactat per l’Ajuntament, conclou que el benefici total en els 4 anys estaria en els 190.000€.

Igualment l’estudi ja adverteix que són estimacions i que degut al seu caràcter incert poden donar-se diferències significatives entre els resultats de les projeccions plantejades en el present estudi i els reals.

Aquest estudi està exposat durant 30 dies, i després, el consistori obrirà el procediment de licitació per trobar l’empresa que vulgui dur la gestió del bar.

Per la seva ubicació, el bar del casal d’avis de Palafolls és un dels més privilegiats, però el cert és que tingut diversos licitadors en els darrers anys. L’últim va marxar al novembre, sis mesos després de signar el contracte.

Consulta l’estudi de viabilitat del casal d’avis

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics