URGENT

S’obre la convocatòria d’ajuts pel pagament del lloguer per a joves i gent gran

Compartiu aquesta història

El Departament de Territori ha obert aquest dilluns el tràmit per demanar les subvencions per al pagament del lloguer. Aquesta convocatòria preveu una partida inicial de 48 MEUR i està adreçada a joves menors de 35 anys i a persones de més de 65. 

Aquests ajuts es destinen a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió, però que necessiten un ajut per seguir residint a l’habitatge on viuen. Tal com indiquen des de Territori, són una eina per a prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies amb menys recursos. 

Els ajuts no són lineals, per tal de garantir la seva equitat. D’aquesta manera, no es dona una quantia fixa, sinó que l’ajuda s’ajusta a l’esforç que suposa per cada persona el pagament del lloguer. 

Pel que fa al termini de presentació de les sol·licituds, els joves fins a 35 anys poden presentar-la de l’11 de març fins al 12 d’abril; i els majors de 65 poden solicitar-la a partir de demà i fins al 27 de març.

En l’anterior convocatòria, també es preveia una partida inicial de 48MEUR. Finalment, es van atorgar ajuts per un import total de 55 milions i s’hi van beneficiar 25.238 famílies. D’aquestes, 14.551 eren joves i 10.687 eren majors de 65 anys. Quant a la convocatòria d’ajuts destinada a les franges d’edat intermitges, dels 36 als 64 anys, s’obrirà pròximament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics