URGENT

Blanes busca facilitar el relleu generacional a sector de la pesca amb un curs pioner

Compartiu aquesta història

Des d’aquest mes de març, el Departament de Promoció de la Ciutat ha impulsat un curs pioner a Catalunya. Aquest és el primer que inclou la formació de ‘Mariner Pescador’, amb la possibilitat que es pugui completar amb l’obtenció del títol de ‘Patró Portuari’. 

Segons indiquen des de l’Ajuntament de Blanes, l’objectiu principal d’aquest programa formatiu és facilitar el relleu generacional al sector de la pesca. La formació es divideix en dues parts, una teòrica que es duu a terme a les aules del Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament. I una altra part pràctica amb jornades a bord d’embarcacions i batejos de pesca, i dues sessions de Seguretat Marítima al Port de Tarragona, entre altres. 

L’itinerari formatiu busca capacitar els alumnes perquè puguin treballar com a marines o pescadors en les embarcacions de la confraria de Blanes i a les diverses confraries del territori. Segons l’organització, és la formació més completa que hi ha Catalunya perquè inclou tres cursos en un sol. Concretament, s’imparteixen nocions de mariner i pescador, formació bàsica en seguretat i ‘Higiene de la Producció Primària en Pesca extractiva’. 

Aquest és un primer projecte pilot que neix de la col·laboració entre el consistori veí, l’Escola de Capacitació Nàutica de l’Ametlla de Mar i la Confraria de Pescadors de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics