URGENT

Ajuda de la Diputació per a la millora dels camins municipals

Compartiu aquesta història

Dins el Pla General d’Inversió d’aquest mandat, la Diputació de Barcelona inclou alguns programes específics de suport econòmic en actuacions concretes. Una d’elles és el programa sectorial per a la millora de camins municipals 2024-2027.

Palafolls ha aconseguit 20.600€ anuals en aquest mandat, el que suposa que d’aquí al 2027 arribaran 82.600€ per tal de finançar actuacions de conservació i millora en els camins que existeixen al nostre municipi i  que, sense ser vies principals, sí tenen una funció primordial ja que uneixen nuclis de població, masies o explotacions industrials o agrícoles.

La gestió dels camins municipals acostuma a ser problemàtica per a molts municipis, especialment els municipis petits, amb pocs recursos tècnics i econòmics però amb una gran quantitat de camins dins del seu terme municipal, com és el cas de Palafolls.

De fet el nostre municipi ha duplicat l’assignació que havia tingut fins ara en aquest programa. Al 2023, per exemple, la Diputació va aprovar 10.300€ per a la millora de camins al nostre municipi.

D’altres poblacions del nostre voltant, però, tenen assignacions molt més altes. Tordera tindrà 48.500€ anuals fins el 2027 o Santa Susanna 34.000€. Malgrat tindrà una dotació menor a Palafolls amb poc més d’11.000€ anuals.

Els Ajuntaments rebran aquests diners abans de fer les actuacions, i les hauran de justificar a finals de cada anualitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics