URGENT

Palafolls té 92 habitatges amb llicència turística

Compartiu aquesta història

Un estudi publicat per Critic ha localitzat els més de 98.000 habitatges d’ús turístic amb llicència que hi ha a Catalunya. La ciutat de Barcelona, amb 9400 llicències, concentra prop d’un 10% de tota aquesta oferta, tot i que a plataformes com AirBnB hi costen més de 15.000 ofertes d’habitatges turístics.

A Palafolls, segons les dades facilitades pel Departament d’Empresa a Critic, hi ha 92 habitatges amb la seva corresponent llicència turística. És una xifra modesta comparada amb la resta de poblacions veïnes, on l’oferta és molt més destacada. El municipi proper amb més llicències  atorgades és Lloret, que multiplica per 35 el nombre d’habitatges turístics de Palafolls, amb un total de 3260. A Blanes el nombre també és alt amb 1250, molt per sobre que Pineda, que en té 800 o Calella que no arriba als 500.

La Generalitat, però, ha negat la informació sobre els propietaris d’aquests habitatges. Tot i això, el mitjà explica que hi ha 579 grans tenidors que concentren més de 10 immobles turístics. Qui  més en té suma 390 llicències i el segon tenidor 162.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics