URGENT

El Consell Comarcal del Maresme vol impulsar un servei comú per gestionar les rieres de la comarca

Compartiu aquesta història

Actualment, la conservació i el manteniment de les rieres correspon a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) quan es tracta de trams fora de la zona urbana i a cada ajuntament quan en formen part. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Maresme ha detectat dificultats per part dels ajuntaments en la gestió i les relacions amb l’ACA a l’hora de dur a terme aquests manteniments. Tal com ha indicat el president del CCM i alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, s’ha pensat en unificar tota la gestió i oferir un servei òptim als municipis que permeti millorar la coordinació amb l’ACA i la gestió de les rieres i rials.

Aquesta és una idea que ja s’ha plantejat als alcades i que, a hores d’ara, s’ha de valorar. Tal com afegeix Alemany, aquest nou servei hauria d’afavorir i facilitar les gestions amb l’ACA per tal que les rieres maresmenques estiguin el millor mantingudes possibles. 

El Maresme és una comarca que destaca per la gran quantitat de rieres i rials que hi ha als diferents municipis que la conformen. Tot i que la sequera ha reduït el desbordament d’aquests des del Consell Comarcal, entre altres accions, s’estan buscant solucions per evitar les conseqüències que puguin tenir nous desbordaments en episodis com el Glòria fa quatre anys. 

En el cas de Palafolls, des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament cada any es fan actuacions de neteja i adequadament a les rieres de palafolls per tal que de millorar l’estat en el qual es troben. És el cas de la Riera de la Burgada, la Riera de Can Jordà i la Riera de Mas Reixac, entre altres. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics