URGENT

La piscina de Palafolls obrirà a l’estiu com a refugi climàtic

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls està treballant per declarar la piscina municipal com a refugi climàtic, cosa que li permetrà obrir la instal·lació aquest estiu.

Actualment Palafolls només té la Biblioteca i el teatre com a refugi climàtic, però el consistori vol modificar el seu pla d’emergència per sequera per tal de definir la piscina, també, com a refugi climàtic.

Ara, amb el nou decret llei de mesures urgents que la Generalitat va aprovar dimarts per fer front a la sequera, es deixa en mans dels Ajuntaments l’elaboració d’un cens de refugis climàtics, pel que serà el consistori palafollenc qui podrà incloure la piscina en el llistat i, així, poder obrir portes.

Ho explica l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

El decret llei també esmenta les piscines del sector privat, especialment les d’establiments turístics, que també podran ser refugis climàtics sempre i quan compleixin els mateixos requisits que les públiques.

Paral·lament, l’Ajuntament de Palafolls treballa per externalitzar la gestió de la piscina. La intenció és que una empresa s’encarregui de tota la gestió de l’equipament; des de vendre entrades, el socorrisme i fins i tot els cursos de natació. De moment, ja s’ha fet l’estudi econòmic de l’externalització i en breu, ara que ja se sap que es podrà obrir la piscina,  s’iniciarà la licitació per trobar l’empresa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics