URGENT

El rebut de l’IBI no variarà massa després de la revisió cadastral

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls va demanar fa uns mesos que s’actualitzés la ponència de valors cadastrals del nostre municipi. Una revisió que no es feia des del 1986.

En tots aquests anys, els valors referencials del cadastre s’han actualitzat únicament aplicant percentatges genèrics a totes les finques sense atendre a la qualitat dels materials o dels serveis propers a cada propietat.

Això ha fet que la fotografia real del valor cadastral dels immobles palafollencs s’hagi distorsionat en aquests 38 anys.

Amb la revisió actual, que s’està acabant d’ultimar, s’actualitza la fotografia real dels valors, cosa que també implicarà canvis en els rebuts de l’IBI, ja que es calculen a partir del valor cadastral.

De tota manera, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, assegurava que el gran gruix de rebuts no patiran canvis substancials. Segons explicava ell mateix al ple d’anit, hi haurà rebuts que pujaran i d’altres que baixaran respecte el que pagaven fins ara, ja que tenien un valor sobredimensionat fins ara. Segons el batlle la majoria d’immobles patiran oscil·lacions d’uns 50€ amunt o avall. 1 de cada 4 rebuts rebaixara el seu import el proper any, i només 48 immobles, la majoria grans empreses de Palafolls, tindran un augment superior als 100€ al proper rebut de l’IBI.

La portaveu del PSC, Dolors Agüera, celebrava l’actualització de la ponència del cadastre, i assegura que era una demanda que ja s’havia fet a Hisenda en el passat, tot i que no es atendre.

Per la seva banda, Mónica Armada, de PLS, va recordar que ja era una mesura coneguda i necessària per posar els valors cadastrals al dia.

L’Ajuntament planeja obrir en les properes setmanes una oficina exclusiva per informar a la ciutadania a resoldre els dubtes principals sobre l’afectació de la revisió cadastral a cada immoble. En aquesta oficina, els propietaris podran conèixer individualment, la revalorarització dels seus immobles i, de retruc, l’afectació als propers rebuts de l’IBI.

Sigui com sigui, Hisenda ja preveu aplicar els increments dels valors cadastrals fruit d’aquesta revisió de forma paulatina durant 10 anys. Pel que els rebuts que els rebuts que s’apugin uns 100€,  ho faran  en 10€ anuals durant 10 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics