URGENT

Palafolls continua rebaixant el seu consum d’aigua

Compartiu aquesta història

Segons dades facilitades per l’Agència Catalana de l’Aigua, aquest darrer mes de maig Palafolls ha consumit, de mitjana, 203 litres per habitant i dia.

Aquesta xifra és la més baixa del darrer any i mig, és  a dir, de tot el període de sequera que està vivint el país en els darrers temps.

En el mes de maig Palafolls estava en fase d’excepcionalitat, cosa que li permetia un topall màxim 247 litres per palafollenc i dia, una xifra molt per sobre de la que finalment s’ha donat. Un càlcul que simplement divideix el consum d’aigua a tot el poble i el divideix pel nombre d’habitants censats, sense discriminar el consum industrial del domiciliari.

Amb el de maig, Palafolls encadena el segon mes consecutiu per sota del màxim permès, després d’encadenar 5 mesos, de novembre a març, sobrepassant el llindar màxim dictat per l’ACA .

Al nostre voltant Tordera ha aconseguit per primer cop en un any, estar per sota del llindar màxim permès amb 207 litres per habitant i dia. Malgrat redueix un cop més el seu consum als 197 litres, Blanes als 139 i Santa Susanna baixa al s 160, gràcies a que l’ACA activa correctors en els càlculs

Amb les pluges caigudes aquestes darreres setmanes, que han representat un bàlsam per als embassaments de les conques inbternes, el govern català ha decidit continuar aixecant algunes de les restriccions de les implantades per afrontar la sequera. 

El sistema Ter-Llobregat, en el que està inclós Palafolls, ha passat en els darrers dies de l’excepcionalitat a la fase d’alerta, tal i com estavem el novembre del 2022. 

En aquesta nova fase d’alerta ja es podran  reomplir parcialment les piscines que tinguin sistema de recirculació d’aigua i que no s’hagin buidat enguany. Sí que es permetrà el primer ompliment de piscines de nova construcció o de les que s’hagin hagut de buidar per obres de rehabilitació. 

De moment, però, continuaran les limitacions de reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’omplir fonts ornamentals, o la de netejar els carrers amb aigua de xarxa i els vehicles fora de llocs autoritzats.

Aquesta nova fase d’alerta permetrà  augmentar l’aigua disponible per a altres usos. El reg agrícola , que fins ara s’havia de limitar un 40%, ara passarà a un 25%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics