URGENT

Tres ferits crítics en un espectacular accident de bus a l’autopista del Maresme

Compartiu aquesta història

Pocs minuts abans de les 9 del matí un bus que transportava una seixantena de treballadors d’Inditex de la planta de Tordera ha patit un espectacular accident just a l’entrada del tunel de Santa Susanna de l’autopista del Maresme dins el terme municipal de Tordera.

Alguns testimonis parlen d’una explosió, que hauria hauria fet picar l’autocar al lateral del tunel i que ha deixat el bus encastat a la part superior de la boca d’accés al túnel. Actualment, les fonts indiquen que hi hauria vuit ferits, tres d’ells en estat crític, que ja s’han traslladat a diversos hospitals de la zona. 

Concretament, tres persones han estat traslladades en estat crític amb els helicòpters medicalitzats a Vall d’Hebron, a l’Hospital Trueta i a l’Hospital Germans Trias. Dues persones en estat greu i menys greu les han traslladat  a l’hospital de Blanes. I, finalment, tres persones han estat traslladades en estat menys greu al CUAP de Mataró. 

Dels ferits, un d’ells ha estat el conductor de l’autobús qui ha quedat atrapat dins el vehicle fins, aproximadament, les 11:15h que és quan l’han pogut alliberar. 

A banda d’aquests ferits, en roda de premsa han informat que una trentena de persones han estat derivades al pavelló que s’ha instal·lat a Can Xaubet a Pineda per tal de ser ateses. Ho ha detallat Núria Casalé, directora d’operacions del SEM.

A la vegada, aquest pavelló també servei com a punt d’atenció a familiars, tot i que recorden que també es pot trucar al 112 o al 012 per més informació. 

Des del Servei Català de Trànsit, el director Ramon Lamiel, demana màxima prudencia als conductors i, a la vegada, que no es circuli per la C-32 a l’altura de l’Alt Maresme al llarg de la jornada d’avui i, possiblement, també de demà. 

Ara mateix es desconeixen les causes de l’accident, tot i que hi ha dues hipòtesi que apunten a una explosió d’una de les rodes del vehicle o un possible error humà. En l’operatiu han estat necessaris 26 vehicles de Bombers per alliberar els ferits,  2 helicòpters medicalitzats, 15 ambulàncies del SEM, 3 comandaments,  un equip de psicologia. 

La Policia Local de Palafolls també ha participat d’aquest operatiu facilitant el pas als serveis d’emergències des de la sortida de la C-32.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics