Palafolls és candidat a Poble de l’Any en sostenibilitat

Compartiu aquesta història

Poble de l’Any és una iniciativa impulsada per Prensa Ibérica i patrocinada per la Generalitat de Catalunya amb la intenció de posar en valor el treball que duen a terme els pobles catalans durant l’any en tres àmbits, el cultural, el sostenible i el turístic. 

Enguany, entre els pobles que s’han tingut en conseració hi ha Palafolls, que l’han nominat dins la categoria de Poble de l’Any per la seva sostenibilitat. En aquesta categoria s’han valorat els municipis que han mostrat la seva voluntat de prioritzar el benestar de la comunitat, potenciar l’economia local i implementar mesures de protecció mediambiental. A la mateixa categoria hi competeixen, Avià (Berguedà), Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) i Senterada (Pallars Jussà).

En el cas de Palafolls s’han tingut en compte diversos aspectes per formalitzar la seva nominació. Entre aquests hi ha la gestió de l’aigua amb la substitució de la canonada d’impulsió i la nova canonada que conectarà Ciutat Jardí i Sant Genís; la instal·lació de plaques solars en gran part dels edificis municipals i la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED; i l’Anella Cívica de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. 

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha valorat molt positivament aquesta nominació tenint en compte, diu, la gran feina i l’esforç que s’ha fet al llarg de cinc anys en aspectes relacionats amb la sostenibilitat per millorar el municipi.

Les persones interessades en votar els municipis participants ja ho poden fer. Per fer-ho, només cal entrar al web, entrar dins la pestanya de Palafolls i votar. L’entrega de premis tindrà lloc el 24 de setembre a Calonge i Sant Antoni, una de les guanyadores de la primera edició.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.