Santa Susanna comptarà amb una escola de futbol i futbol sala d’elit per adolescents

Compartiu aquesta història

L’empresa United Futsal, amb seu a Orlando, Florida, té previst fer una inversió inicial d’1.5 MEUR per muntar una escola de futbol i futbol sala d’elit per a nois i noies d’entre 12 i 16 anys dels Estats Units a Santa Susanna. 

Aquest projecte s’assembla a la Masia del Barça, però a l’estil americà. D’aquesta manera, a Santa Susanna es preveu la creació d’una doble escola de futbol destinada a joves que tinguin les qualitats necessàries per especialitzar-se i créixer tècnicament en aquestes disciplines. 

Segons les previsions, al municipi de Santa Susanna estudiaran una cinquantena dels millors nois i noues que hauran fet la formació a les 8 escoles de United Futsal que hi haurà als EUA i que hauran competit per ser els millors dels 600 que hi haurà en total.

Un cop escollits els 50 millors, vindran a Santa Susanna on s’allotjaran tots plegats en una casa durant una estada mínima de 10 mesos i que faran la seva formació acadèmica a l’Escola Internacional de Canet de Mar. Segons avancen, el primer grup de 12 adolescents aterrarà a Santa Susanna al setembre. 

Per tal de tancar el pla de futur i la inversió al municipi veí, l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha viatjat fins a Orlando, juntament amb el regidor d’Esports i la responsable de Sostenibilitat, Turisme i Comunicació. Tal com indiquen, tots tres han mantingut diverses reunions amb els president d’United Futsal, Rob Andrews, i amb la manager general del grup. El projecte també contempla, a mitjà termini, inversions esportives que enfortiran el múscul esportiu i educatiu del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.