Palafolls tornarà a licitar la construcció dels propers 20 pisos de lloguer social 

Compartiu aquesta història

Anit el ple de l’Ajuntament de Palafolls va tornar a aprovar l’inici de la licitació per a la construcció d’una promoció municipal d’habitatges de protecció oficial que es gestionaran en règim de lloguer.

Amb aquesta licitació, l’Ajuntament busca l’empresa que haurà de fer el projecte executiu de les obres i la construcció d’aquests 20 pisos de protecció oficial, amb un contracte d’un valor de licitació que frega els 2.7M€. A més, l’empresa haurà de fer la gestió dels habitatges de lloguer.

Pel govern municipal és bona notícia que Palafolls tingui una 20a de nous habitatges de lloguer social per absorbir part de la demanda de pisos. Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, explica que, si tot va bé, les obres haurien de començar a finals d’any.

L’any passat ja va sortir a licitació aquesta mateixa construcció i l’única  empresa que va s’hi ve presentar va cometre un error en la seva oferta, cosa que ha obligat de nou a licitar els treballs. 

La construcció d’aquests habitatges està finançada a través del “Programa d’ajuts a las construcció d’habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients” inclòs dins el “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”, dels fons Next Generation de la Unió Europea i també gràcies als fons propis de l’Ajuntament de Palafolls, gràcies a la venda de l’antiga Escolor al grup Sesé.

Els projectes finançats amb Next Generation han de finalitzar-se abans del març del 2026, pel que el consistori espera arribar als terminis previstos, ja que els nous pisos usen estructures prefabricades.

El PSC valora positivament la construcció d’aquests 20 nous pisos i recorda que els socialistes sempre han apostat pels habitatges socials   i que aquesta promoció ja tenia avantprojectes des de fa anys. Dolors Agüera és la portaveu socialista a l’Ajuntament.

Per la seva banda Palafolls Som aposta per aquests nous habitatges. Mónica Armada, la seva portaveu, assegura que s’està fent tot el possible per a que els nous pisos siguin una realitat en els terminis previstos.

L’Ajuntament de Palafolls ha facilitat dos solars qualificats urbanísticament per a la construcció d’habitatges de protecció oficial a l’àmbit de la Riera Burgada, seguint la perllongació del carrer de Pi i Margall, també conegut com a carrer del Mig.

Aquests primers 20 habitatges estan impulsats pel consistori i els hauran de seguir 50 més cedits a l’Incasòl en una segona fase. En total seran 70 pisos de protecció pública, però als que s’afegiran uns altres 70 de titularitat privada, però també de protecció oficial, que s’haurien de desenvolupar abans de la construcció d’habitatge de renda lliure.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.