URGENT

Desmantellen una organització criminal per assaltar domicilis i establiments comercials, alguns d’ells a Palafolls

Compartiu aquesta història

Agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Atracaments de la DIC i diferents Unitats d’Investigació, juntament amb Policia Nacional i Guardia Civil, han detingut cinc homes i una dona com a presumptes autors de, com a mínim, 14 robatoris en diferents localitats de Catalunya i de la Comunitat Valenciana. Entre elles s’hi inclouen Palafolls, Blanes, Lloret i Pineda de Mar.

La investigació es va iniciar el novembre passat un cop els agents van tenir constància d’un seguit de robatoris amb violència i intimidació en domicilis i comerços de Catalunya. Tal com indiquen des del Departament d’Interior, l’autoria d’aquests fets es va atribuir a un grup criminal molt actiu i amb una gran mobilitat pel territori. 

La seva forma de cometre els robatoris es basava en analitzar exhaustivament els objectius que assaltarien i, a l’hora de cometre l’atracament, llogaven vehicles, utilitzaven armes de foc i es disfressaven de diferents tipus de professionals per enganyar la víctima i dificultar la seva identificació. 

Les detencions es van dur a terme el passat 15 de juliol quan ela agents van dur a terme quatre entrades i perquisicions als domicilis dels investigats a Blanes i a Lloret. Allà es van detenir cinc homes i una dona d’entre 23 i 45 anys. Als domicilis van trobar un total de 38.615 euros en efectiu, joies i telèfons mòbils, entre altres. 

Paral·lelament, van desarticular un important punt de venda de substàncies estupefaents a Lloret de Mar, el qual liderava un dels membres del grup criminal, i es van intervenir diferents tipus de droga com cocaïna, MDMA, haixix i marihuana per un valor de més de 15.000 euros.

Ara, als membres del grup criminal se’ls hi atribueixen, a més del delicte de robatori amb violència i/o intimidació, delictes com detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, salut pública i pertinença a grup criminal.

Tot i que els arrestats van passar a disposició judicial el 17 de juliol davant del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Vic, la investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més persones implicades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics