URGENT

Continuen els treballs d’obertura de les franges de protecció contra incendis a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana, ha continuat el procés de manteniment de les franges perimetrals de Palafolls per evitar el risc d’incendi aquesta temporada d’estiu. Tal com detallen des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, Palafolls està declarat com a municipi d’alt risc d’incendi. 

És per aquest això que es fa un manteniment de les franges perimetrals i se n’obren de noves. Així, Palafolls compta amb diverses franges de terreny lliure de combustible natural per tal de protegir el nucli urbà en cas d’incendi forestal. 

Aquesta vegada, entre els treballs que s’han previst hi ha la desbrossada d’herbes i arbusts, la neteja de trams de la riera d’en Jordà i de la Burgada i la tala d’alguns arbres en dos trams de Palafolls. Tot i això, indiquen que es conservarà algun mantenint l’ambient, tal com ho preveu la normativa de prevenció d’incendis. Aquesta norma especifica que totes les instal·lacions i urbanitzacions que estiguin situades a menys de 500 metres d’una zona forestal han de comptar amb una franja de protecció de, com a mínim, 25 metres.

Segons les previsions, els treballs finalitzaran en sis setmanes i es duen a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics