Malgrat presentarà demà el seu nou escut municipal 

Compartiu aquesta història

La passada setmana es va aprovar per ple el nou escut de Malgrat de Mar i demà dimecres es farà la presentació pública del nou emblema en el marc d’una conferència sota el títol de ‘El nou escut de Malgrat de Mar i el Vescomtat de Cabrera. Una aproximació a l’heràldica’. 

L’actual escut malgratenc, que es va aprovar a principis dels anys 80, no segueix cap de les normatives de l’heràldica i no ha estat fins ara que s’ha estudiat seriosament la possibilitat d’adoptar un escut oficial que sí s’adeqüi a les regles de l’heràldica.

De fet, l’Ajuntament va intentar tirar pel dret a l’abril proposant un escut sense consens previ. Una proposta que va quedar sobre la taula a l’espera de trobar-ne una altra de més consensuada.

Amb l’aprovació unànime de totes les forces polítiques del ple municipal i el vistiplau de la comissió històrica del poble i de l’oficina d’assessorament històric i de patrimoni de l’Institut d’Estudis Catalans, demà es presentarà el nou escut malgratenc que sí compleix amb les normatives.

De moment se sap ben poca cosa del nou escut. Serà caironat, és a dir, en forma de rombe,  i inclourà elements que simbolitzaran i recordaran que Malgrat va nèixer com a part de Palafolls, dins el Vescomtat dels Cabrera.

També canviarà la corona sobre l’escut. Ara Malgrat utilitza sense criteri la de vescomtat, i amb el nou escut, haurà utilitzar-ne una de cívica i no nobiliària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.