La Biblioteca, la piscina i el Teatre oberts com a refugis climàtics

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana, el PROCICAT ha activat l’alerta per l’onada de calor que es preveu que s’allargui fins dijous. Protecció Civil, en aquest sentit, ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari i que es tingui especial cura de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o recursos, persones amb discapacitat, amb malalties cròniques o persones que hagin de romandre a l’exterior per qualsevol activitat. 

En aquest sentit, l’Ajuntament de Palafolls ha posat a disposició de la ciutadania diversos equipaments com a refugis climàtics durant l’estiu per tal que els ciutadans no pateixin els efectes de la calor. Enguany, la piscina, el Teatre i la Biblioteca Enric Miralles son els espais que s’han habilitat com a refugis climàtics. Pel que fa als horaris d’accés a l’espai, la biblioteca està oberta a les tardes i dimarts i dijous de 10h a 13:30h, la piscina tot el dia en horari d’obertura i l’Ajuntament encara no ha informat de l’horari d’obertura del teatre.

A la vegada, el Departament de Salut ha recordat alguns dels consells davant la calor. Entre altres, recorden que cal hidratar-se molt sovint; cal evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació; i, per les persones amb mascota, recorden que el millor és passejar-la en les hores més fresques, assegurar que tingui força aigua a l’abast durant el dia i que estigui a l’ombra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.