El gripau d’esperons es troba en perill d’extinció a la Baixa Tordera

Compartiu aquesta història

Fa un any, l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Baixa Tordera va iniciar una investigació a la Baixa Tordera per conèixer la presència del gripau d’esperons a la nostra zona després de més de cinc anys en que no es veia cap exemplar d’aquest amfibi. 

Després d’un any sencer d’investigacions, s’ha pogut constatar que la presència d’aquesta espècie de gripau ha disminuït prop d’un 70% a la nostra zona en 13 anys. Tot i que no se sap si la situació és la mateixa a tota Catalunya, només se sap a nivell local, des de l’associació naturalista consideren que es pot afirmar que el gripau d’esperons està en perill d’extinció a la Baixa Tordera. Així ho ha detallat Santi Poch, membre de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera.

Ara, la tasca dels investigadors és buscar maneres de protegir aquesta espècie per tal que els espais on es reprodueix aquest amfibi no s’acabin destruint. La intenció és buscar la implicació d’ajuntaments i propietaris per afavorir la reproducció del gripau d’esperons. 

En el cas de Palafolls, Poch ha detallat que aquesta espècie ha proliferat en indrets propers al riu com el Molí d’en Puigvert i el Gorg Xon Puig. Tot i això, en aquests espais hi ha molt poques bases i les que hi ha son agrícoles i l’aigua no té la suficient qualitat. És per això, que aquests llocs s’hauria de posar especial èmfasi en protegir-los i recuperar l’espècie.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.