La Focal arrenca la 12a edició dels Docus a la Fresca de Blanes

Compartiu aquesta història

Aquest mes d’agost, les nits d’estiu a Blanes estaran amenitzades per una nova edició d’una activitat ben consolidada a la ciutat. Es tracta dels Docus a la Fresca, les sessions de cinema nocturnes que organitza La Focal de Blanes.

En aquesta ocasió, la 12a edició serà de km0. És a dir, la programació iclourà quatre documentals fets per blanencs i per gent del territori gironí. 

Les projeccions es duran a terme les nits dels divendres 2,9,16 i 23 d’agost a partir de les 22h a la Plaça Verge Maria, al nucli de la ciutat. Tal com detallen des de l’Ajuntament de Blanes, les propostes seran variades amb temes relacionats amb Blanes i altres indrets de la zona. 

La primera de les projeccions, es durà a terme demà i serà “Aterra” un documental que narra en forma d’entrevista la vida de Josefina Espinosa i on s’exploren les diferents etapes de la seva vida, principalment la seva infantesa durant la guerra civil a Barcelona i el seu matrimoni amb Carles Simó qui era fill del polític català del segle XX, Andreu Nin.

Les següents sessions projectaran documentals com “Recordant el passat” on s’explicarà el Blanes dels anys 80; “Currito de la Costa”, un fals documental que mostra l’únic testimoni fiable sobre Francisco Sanchez Fachín; i “Caçadors d’Imategs: una crònica visual de les Illes Medes”, amb imatges submarines d’aquest espai rodades durant l dècada dels 50. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.