Denuncien una persona per capturar aus amb mètodes il·legals a Palafolls

Compartiu aquesta història

Agents Rurals han denunciat per un delicte contra la fauna quatre presumptes caçadors furtius que capturaven aus utilitzant substàncies il·legals. D’aquests, un d’ell el van denunciar al nostre municipi prop de la llera de la Tordera. 

La denúncia es va dur a terme divendres passat, mentre el presumpte caçador estava capturant caderneres amb diverses substàncies enganxoses, concretament, amb cola de rata. A banda de la denúncia, al caçador se li van decomisar dues gàbies, varetes de vesc i 5 caderneres.  

Pel que fa a la resta de denunciats, aquests actuaven a Mollet del Vallès i al districte de Sants Montjuïc de Barcelona. Els fets comesos s’han posat en coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona i els presumptes delinqüents han quedat a disposició de l’autoritat judicial. I, és que, la captura d’ocells amb vesc o qualsevol altre substància enganxosa està prohibida i es considera un presumpte delicte contra la fauna recollit pel Codi Penal.

Des de l’any 2016, la Generalitat no concedeix autoritzacions excepcionals per capturar aus fringíl·lides salvatges. A més, la tinença d’aquestes aus està prohibida, excepte si neixen en captivitat i porten les anelles oficials corresponents. Tot i això, la seva venda sí que està prohibida en tots els casos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.