Pizzes, croquetes, braves, vedella amb bolets i bacallà en samfaina als Sopars a la Fresca d’enguany

Compartiu aquesta història

La Festa Major escalfa motors i ja se saben els restauradors que enguany seran presents a les parades dels sopars a la fresca, una de les activitats més multitudinàries de la programació festiva.

Enguany no hi haurà representació dels pobles agermanats i per tant, serà la primera vegada que no hi haurà menjar Ax Les Thermes o Poppi a les casetes dels sopars. Això ha obligat a l’Ajuntament a buscar solucions per continuar oferint aquesta activitat social i festiva amb garanties.

El primer que va fer va ser oferir a les entitats poder tenir un dels estands dels sopars. 3 Entitats van presentar-se a la convocatòria; l’AMPA de la Font del Ferro, el Casal de la Dona i els Maduixots.

Aquestes 3 entitats seran les encarregades de les botifarres a la brasa, les postres i les begudes, respectivament.

Per poder completar l’oferta, el consistori va convidar als restauradors locals a ser presents als sopars a la fresca, i finalment 4 han respost a la crida. Ho explica Susanna Pla, regidora de Cultura i Festes de Palafolls.

El Balconet, can Mateu, Sa Croqueta i la Marineta tindran un estand propi a la plaça de les Valls d’Ax les nits del dissabte 7, diumenge 8 i dilluns 9 de setembre. 

Això obre un nou ventall de possibilitats gastronòmiques a l’activitat. Els visitants podran gaudir de pizzes i croquetes com l’any passat, però també de patates braves, bacallà en samfaina o vedella amb bolets. Ho expliquen en David d’El Balconet, en Jaume del Sa Croqueta i l’Albert de l’Estanc.

Aquest matí s’ha signat la participació d’aquests restauradors locals a la festa major d’enguany.

No se sap si el futur dels sopars a la fresca serà aquest nou format que l’Ajuntament de Palafolls ha hagut d’idear marcat per les circumstàncies o bé si en properes edicions es recuperarà la participació dels pobles agermanats i entitats solidàries com Ndennden Ngollen o Aspronis que aquest any tampoc seran a la plaça d’Ax durant la Festa Major.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.