Inspeccionen el compliment de la normativa de terrasses per atorgar les llicències

Compartiu aquesta història

Aquests dies l’Ajuntament de Palafolls està realitzant visites als propietaris de bars i restaurants de Palafolls que tenen preconcedida la possibilitat d’instal·lar terrasses davant del seu local.

L’any passat l’Ajuntament va aprovar l’ordenança que regula l’atorgament de terrasses al nostre municipi.Totes les terrasses de Palafolls han de seguir aquesta instrucció i actualment l’Ajuntament està comprovant l’adaptació a la normativa de les terrasses que es munten a Palafolls.

Fins fa uns mesos, no hi havia cap normativa que regulés la instal·lació de terrasses al nostre municipi i cada local podia instal·lar-ne una sense gaires restriccions. Fa dos anys es va fer una primera instrucció tècnica prèvia a la nova ordenança. Un text que va aixecar alguns recels per part dels restauradors per què limitava l’espai de terrassa a l’amplada de la façana del local i per les restriccions d’horaris.

L’any passat, però, es va fer el redactat final de l’ordenança i es va aprovar sense cap al·legació al mes de maig. Ara el consistori està comprovant el compliment de tots els requisits per acabar donant la llicència a les terrasses.

La nova ordenança regula els elements permesos a les terrasses. Per exemple, estableix l’ús de pissarres, estudes, marquesines o demana que les cadires i taules hauran de ser preferiblament de fusta, acer o d’alumini i podran ser de plàstic, sempre i quan siguin de resines de qualitat. En alguns casos, l’Ajuntament podrà limitar, fins i tot, els colors dels elements a una gamma concreta per evitar la dissonància.

Després d’aquesta ordenança d’ús de la via pública per la instal·lació de terrasses, l’Ajuntament haurà d’elaborar la pertinent ordenança fiscal que regularà el cost de les terrasses, ja que actualment els establiments no paguen cap import per l’ocupació de la via amb les seves terrasses com passa en la majoria de pobles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.