Comença l’eradicació de les espècies invasores dels gorgs del Molí d’en Puigvert

Compartiu aquesta història

A mitjans de juliol van començar els treballs de conservació i millora a la zona del Gorg del Molí d’en Puigvert. La intenció d’aquestes és millorar el comportament ecològic de la zona. En un primer moment s’ha fet el replanteig de l’actuació i ara, passades les setmanes més caloroses, es comença a actuar per tal d’intentar eliminar de l’espai diferents espècies invasores que han procreat en aquest espai natural.

L’actuació que porta a terme la Fundació Emys, vol evitar la presència d’espècies invasores com les tortugues de florida o alguns peixos, però també d’espècies vegetals com diferents tipus de canyes també han envaït l’espai. Aleix Freixa és regidor de Medi Ambient.

També s’han fet ja algunes actuacions puntuals amb  moviments de terres inclosos al projecte de conservació i millorar. L’objectiu és millorar el comportament hidràulic del bosc inundable per mantenir els seus valors ecològics.

A banda de l’erradicació d’aquestes espècies invasores i la millora de l’espai, el projecte de conservació també preveu un altre part d’ordenació de l’espai que permeti combinar l’actual ús de lleure amb la protecció d’aquest espai  natural.

Es preveu la col·locació de cartells informatius sobre la riquesa d’aquest àmbit i la creació d’un mirador a la zona humida del Molí. Fa anys ja hi havia un mirador, que es va retirar arran del seu mal estat. A mitjans de setembre se’n posarà un altre de nou.

El Molí d’en Puigvert és un espai que es pot llogar els caps de setmana. Això, sumat als excursionistes o ciclistes que passen per aquest indret,  fa que moltes persones visitin l’espai durant l’any, pel que es fa necessari poder ordenar l’àmbit per garantir la correcte conservació de l’espai natural i l’activitat lúdica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.