Es comencen a notificar els nous valors cadastrals de les propietats a Palafolls

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes es va aprovar definitivament la revisió cadastral dels immobles de Palafolls encarregada per l’Ajuntament. Una revisió que no es feia des de fa 38 anys i que, per tant, no estaven ajustats a la realitat del 2024 ja que en aquestes 4 dècades el nostre municipi i el mercat immobiliari han experimentat grans canvis per això es feia urgent poder fer una fotografia real dels valors cadastrals dels immobles palafollencs.

Un cop aprovats, el consistori ha de notificar personalment a cada propietari, els nous valors de les seves propietats. Ho farà preferiblament de forma electrònica.

En la notificació s’exposarà quin és el nou valor de les propietats, fruit d’aquesta revisió, i alhora, quin serà l’import de l’impost de l’IBI per l’any que ve, ja que es calcula amb base al valor cadastral de cada finca.

Francesc Alemany és l’alcalde de Palafolls.

La nova valoració cadastral, però, no implica un augment generalitzat dels valors dels immobles i, per tant, dels rebuts de l’IBI.  Alemany explica que no hi ha variacions substancials respecte als valors que ja es tenien. Hi haurà rebuts que pujaran i d’altres que baixaran respecte el que pagaven fins ara, ja que el valor cadastral estava sobredimensionat.

1 de cada 4 rebuts rebaixara el seu import el proper any, i només uns 50 immobles, la majoria grans empreses de Palafolls, hauran de pagar més de 100€ al proper rebut de l’IBI.

Tenint en compte la complexitat de la informació, l’Ajuntament de Palafolls habilitarà un punt d’atenció i consulta per tal que la ciutadania pugui resoldre els dubtes relacionats amb la revalorarització dels seus immobles i com això afectarà als rebuts de l’IBI per l’any que ve.

Sigui com sigui, Hisenda ja preveu que els increments dels valors es puguin aplicar gradualment durant els propers 10 anys, per evitar grans impactes als rebuts de l’IBI. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.